Ett extra syllbyte

Nåt som kan hända vid renoveringar är att man under renoveringsarbetens lopp upptäcker att det är betydligt mer än man först trott som behöver bytas. Så var fallet i Torsdags ute på Kleva så vi får tålmodigt vänta en vecka på en ny timmerleverans av sex stycken tiometersstockar… Idag fredag passade vi istället på att åka ut till en behövande timmerstomme utanför Hölö för ett lite mindre renoveringsjobb.

Syllen var avsågad och hade börjat glida utåt. Troligtvis pga sättningar i marken efter ett dike grävt i modern tid. Vi tog ner panelen och fick samma uppenbarelse som i Torsdags, det var inte bara syllen som behövde bytas… Vi hann iaf med att trycka tillbaka väggen och lägga in den nya syllen. Det blir ett återbesök i nästa vecka för att få iordning det sista med en ny följare och att ersätta det dåliga timret.

För övrigt kan nämnas att de som äger huset, Magnus och Monica, är i färd med att starta upp en antikaffär i framtiden och har samlat på sig otroligt många fina och roliga föremål och möbler. Värt ett besök när de väl kommer igång! Besök deras hemsida här.

Väggen trycks tillbaks med domkraft

syllbyte.jpg

Nya syllen nästan på plats och ett stort hål i väggen.

Detta inlägg publicerades i Gamla Mälhaga. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s