Modellhuset till 99% färdigt

Brukskontoret Karlholms brukÄntligen äntligen efter oväntat många timmar i verkstaden så är modellhuset av Lars Sjöbergs senaste inköp, brukskontoret på Karlholmsbruk, i princip helt färdig! Bara några smärre justeringar kvar. Så snart den sista 1% är gjord så ska vi försöka se till att få lite uppmärksamhet kring det här projektet så håll ögonen öppna.

Modellfakta:

Stomme av ”handbilad” 15mm fura, kilsågade golv, stengrund av björk och takpannor av poppel, munblåst gammalt glas i fönstren och snickeridetaljer av balsa. Hela huset är målat med Gysinges egna färger. Stommen och vindskivor i röd slamfärg, foder i 30% grön umbra linoljefärg, fönster i gulockra linoljefärg och dörren i engelskt röd linoljefärg.

 

Detta inlägg publicerades i Modellbyggen och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Modellhuset till 99% färdigt

 1. Erik skriver:

  Kul blogg och spännande projekt.

 2. Lars skriver:

  Jag måste säga att detta är en av Sveriges absolut bästa bloggar. Modellbygget är underbart fint. Jag har länge grunnat på att göra ett modell-timmerhus i skala 1:10 och efter att ha sett hur tjusigt Ert hus blev så måste jag nog sätta igång.

  Har ni också murat murstocken i modellhuset eller är den av trä/papp eller likn?

  • Handkraft skriver:

   Tack tack! Kul att höra! Både om bloggen och huset. Det tog ju sin tid att bygga det där… Men det var det värt! Hoppas på att det ska få turnéra runt på lite utställningar och föreläsningar men mer om det senare.

   Taket är avtagbart på huset så det är bara den yttre delen av murstocken som vi gjort. Och den är inte mer avancerad än ett schakt av tunna skivor balsaträ fastsatt direkt på taket. Men dom blev otroligt bra!

 3. Janne skriver:

  Jag bygger också modellhus och är nyfiken på hur ny byggd takpannorna.
  Håller på med modell av min villa och det som återstår är just takets yta.

  • Handkraft skriver:

   Taket är gjort av längsgående lister som vi slipat ur pannorna en och en ur med en bandputs som har en stående roterande slipcylinder. Det tog lite tid då det är åtskilliga hundra pannor på taket…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s