Sidokammarstugan med uppdaterat yttre

Det går framåt! Om man inte har gammal spik till spikning av all panel så är det en enkel åtgård att spika detaljer såsom foder och dropplister med sådan för att förstärka intrycket av gammalt hus. Det tar även inte heller nämnvärt längre tid att gå över foder med handhyveln men det ger ett ordentligt mervärde. Förr var i princip alla foder hyvlade, något som inte alls känns vanligt idag.

Så fort panelen är färdigrenoverad runt om så väntar handhyvling av det nya golvet. Det ska bli kul att lägga in!

På övriga fronter händer det också en del så fortsätt att kolla in… Mer om det på måndag.

 

 

Detta inlägg publicerades i Sidokammarstugan och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Sidokammarstugan med uppdaterat yttre

 1. Lars skriver:

  Ser mycket bra ut, tycker jag. Jag gillar också tipset med att använda handhyvel. Jag måste få dela med mig av en upplevelse som Ni som timmermän nog kan relatera till.

  När jag satt och högg ut en slät laxknut för några veckor sedan så kom min gamle far bärandes på några gamla hyvlar som han tänkte att jag kanske skulle vilja ha. Vi kom att prata om min morfar, som en gång varit hyvlarnas ägare. Han dog när jag var liten, min morfar, så hyvlarna kändes som mycket fina presenter.
  ”Han var nog en duktig snickare, Din morfar” sa min far, ”som mest var borta och byggde och bedrev jordbruket på fritiden. Det finns ju kvar en kista med lite gamla verktyg ute i kornladan..”

  Föreställ Er en ung gosse som drömmer om sjörövarskatter och som får reda på att hans morfar var sjörövarhövding och har lämnat en kista med guld uppe på vinden!!
  Ungefär så kände jag mig när jag dök ned i kistan full med planhyvlar, nothyvlar, profilhyvlar, smygmått, vinkelhake. finsåg, tumstockar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s