Sjöbod

Ännu en modell har nu sett dagens ljus. Den här gången är det en sörmländsk sjöbod från 1815 som återuppförts i förminskat format. Precis som Karlholms brukskontor skall sjöboden ingå i den huskatalog som vi håller på att ta fram. I katalogen skall vi samla ett antal hus i olika storlekar, alla med gamla förlagor, som vi erbjuder för nyproduktion. För den som blir sugen på att förvärva en sjöbod i skala 1:1 så finns det mer information här: http://www.blocket.se/stockholm/Timrad_sjobod__anno_1815__39136522.htm?ca=11&w=1

Knutskallarna kapas med stor precision.

Nockås och sparrar på plats.

Torkat gräs får bli vass i skala 1:10.

Vass i skala 1:10 plockades ute på en äng och blev, efter omständig fixering på taket, en utmärkt taktäckning.

Färdig modell med tjärade dörrar och rödockra slamfärg.

Detta inlägg publicerades i Handkrafts huskatalog, Modellbyggen, sjöboden och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Sjöbod

 1. tokyobling skriver:

  Verkligen en fin modell! Det ar nasta att ni skulle kunna borja bygga modeller och salja till samlare. Men nu ar ju fragan sjalvklar, nar kommer ni ger er pa att bygga sadana har vackra vasstak pa riktigt?

  • Handkraft skriver:

   Vi själva har inte gett oss in på konsten att lägga fullstora vasstak utan överlåter det till experterna. Än så länge. Men vi har faktiskt ett projekt nu i höst där det kan bli aktuellt med vasstak. Håll tummarna!

   • tokyobling skriver:

    Jag ser fram emot bilder och berattelser! Ni vet det sakert redan, men det ar ohyggligt svart att hitta bocker med arbetsbeskrivningar eller bra bilder… (^-^) Jag haller tummarna tills de blir bla!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s