Tillbyggnaden i Österhaninge

För snart tre år sedan så timrade vi en tillbyggnad till en enkelstuga i Österhaninge på så vis att det numera kan kallas parstuga. Kunden fick på så sätt plats för ett fint och stort badrum samt ett nytt kök/matplats. Nu var det äntligen dags att börja knyta ihop säcken så de senaste veckorna har vi arbetat med att få utsidan helt klar och att få färdigt snickerierna till köket. Väggen in mot det ursprungliga huset, den gamla ytterväggen som numera är innervägg, panelade vi med stående och handhyvlad panel och lät i ena hörnet panelen gå ut och bilda ett köksskafferi. Taket vi satte upp handhyvlades också och bjälkar sattes upp för att simulera ett klassiskt spårtak. Idag blev vi färdiga med insidan och kan inte säga annat än att vi är mycket nöjda! Vi återkommer inom kort med utsidan.

Arbetsdelen har ett tåligt golv av gammalt tegel.

Istället för att fodret går hela vägen runt så står det stadigt på en fönsterbräda/bröstlist. Upptill skymtar det breda kilsågade furutaket.

Panelen har spikats synligt med gammal klippspik. Framöver ska den självklart målas. I detta fall blir det äggoljetempera eftersom kunderna driver ett hönseri!

Ett köksskafferi man kan gå in i borde vara standard i alla hus. Lägg märke till hur dörren gjord av samma panel som väggen ovan och under. "Pelaren" i bakgrunden döljer ett avloppsrör från ovanvåningen.

Det här inlägget postades i Österhaninge och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Tillbyggnaden i Österhaninge

  1. Lundagård skriver:

    Härligt med handhyvlat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s