Repotage i tidningen Hantverket nr1 2015

I samband med att vi tog gesällbrev i höstas blev Stockholms hantverksförenings tidningen Hantverket intresserade av oss och återkom i våras för en intervju. Nu är den ute i tryck och kan även ses på:

Tidningen Hantverket

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Repotage i tidningen Hantverket nr1 2015

 1. Patrick Lind skriver:

  Tack för en fin blogg! Jag tänkte bygga en bastubyggnad av aspstockar här i Finland. Går det att bygga med stående stockar? Vad har ni använt för isolering mellan stockarna? Hur fäster ni de stående stockarna i bottenplattan?

  Mvh. Patrick

  • Handkraft skriver:

   Om du ska timra med stående timmer så ställs dessa på ett syllvarv av liggande timmer och binds ihop av ett till timmervarv i ovankant. Det har historiskt sett endast tillämpats när ett hus ska panelas pga gliporna som uppstår när timret torkar så det är nog inte att rekommendera om du ska ha synligt timmer i din bastu. Eller så blir det tätt nog för en bastu.. Det vet inte jag tyvärr. Mellan stockarna använder vi oss av lindrev eller mossa. Lycka till!

 2. Per Söderberg skriver:

  Hej Handkraft! Har ni httat någon praktisk anpassning till moderna byggnormer? Jag tänker på till exempel intyg på stabilitet för vind- och snölast i zon på taket? Värmeisolering I väggarna, svikt i mellanbjälklag. Handikappanpassning. Och har ni några kunder som fått ett nybygge godkänt av byggnadsnämnden? Med vänliga hälsningar; Per Söderberg

  • Handkraft skriver:

   Vi har just uppdaterat vår huskatalog med en ny version av Björsäter där alla dessa delar är tillgodosedda. Vi har förstås fått hjälp av kunnigt yrkesfolk för dessa delar. Arkitekten tog hand om handikappanpassningen och de andra bitarna har vi fått hjälp av ingenjörskontoret Bjerking i Uppsala med att lösa. Allt går att lösa! Och ursäkta sent svar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s